Design: Asbjørn Jensen
Last ned høyoppløselig versjon av omslag
Pris kr 179,00

Vi ses i morgen

Renberg, Tore

POCKET Pris kr 179,00
| ISBN 978 82 495 1402 1

Det er september og uvanlig varmt i verdens rikeste by. I et falleferdig hus ved fjorden holder Hillevågsgjengen til. Den ensomme lederen Jan Inge tror på samhold og ser på seg selv som en David Toska for de småkriminelle. Rudi har adhd og er stormforelska i Cecilie på syvogtyvende året, han er Kristelig Folkeparti-fan og hører på heavy metal. Cecilie fyller snart førti, hun bærer på en skinnende hemmelighet og drømmer om et annet liv. Nå får Hillevågsgjengen et uventet oppdrag i fanget.

Med den potente og amoralske thrilleren Vi ses i morgen (2013) fornyet Tore Renberg spenningsromanen, til stor applaus hos lesere og kritikere. Den var første bok i Teksas-serien. Angrep fra alle kanter er andre bok, og Skada gods er tredje bok.

NOMINERT TIL BOKHANDLERPRISEN 2013
KORTLISTET TIL P2-LYTTERNES ROMANPRIS

Omtale

"Jøss, for en roman! … Renberg har et formidabelt fortellertalent … Det er en poesi og rytme i denne boka som viser det beste ved multitalentet Tore Renberg. Ei bok med et vanvittig tempo og driv"

CATHRINE KRØGER, DAGBLADET

«eit nytt høgdepunkt i forfattarskapen til Tore Renberg … ein humoristisk thriller som inkluderer psykologiske portrett, rørande scener og eit solid soundtrack. Det er høg energi og godt driv heilt fram, og det seier ikkje lite når romanen er på 600 sider. Dette var moro»

MARTA NORHEIM, NRK P2

«et slående treffsikkert portrett … en kollektivroman der alle medvirkende er tegnet like tydelig, like troverdig, med like stor omhu … Vi ses i morgen er imponerende i alt fra komposisjon, språk, troverdighet til vidd, koloritt, dynamikk»

FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN

"Seks hundre sider ren energi ... en sjarmerende røverhistorie full av kjærlighet til skrudde kriminelle, tenårige hormonbomber og oljerike Stavanger ... dette er en roman med driv. Den er underholdende, vekselvis morsom og spennende"

GERD ELIN STAVA SANDVE, DAGSAVISEN

«en spennende roman der Renberg viser seg fra sin beste side … Renbergs roman kan fint forene generasjoner på grunn av handlingsdrivet som holder på spenningen fra første til siste side»

GRO JØRSTAD NILSEN, BERGEN TIDENDE

"En sjelden språklig energi, kraftig trøkk i framdriften og en herlig kombinasjon av humor og råskap ... Vi sees i morgen framstår da også som noe av et høydepunkt i Renbergs forfatterskap, og i bokhøsten ... en saftig språkorgie som egner seg til å inntas i store doser"

GEIR VESTAD, HAMAR ARBEIDERBLAD

"hæern fløtte meg et helt karneval ... hurra meg rundt, så moro"

BJØRN IVAR FYKSEN, KLASSEKAMPEN

"Tidsbildet er imponerende tegnet, og Renberg skriver presist og gripende om livsfaser og spørsmålene de bringer"

INGVILD KJØDE, KK

«Det er vanskelig å formidle hvorfor denne romanen er så bra. Da vet en kritiker bare at den er ekstremt bra. Det er rett og slett en «balansekunstroman»: innovativ og samtidig mettet med eldgamle fortellertriks …Teksten fremstår som elegant, respektløst intuitiv, enkel, kompleks, glødende og avslappet …. Personene i romanen funkler, alle sammen … I rest my case, kioskdronningen slenger en sekser i grønn misunnelse"

MAY GRETHE LERUM, VG

"Kriminell kraftprestasjon ... Vi ses i morgen er en 600 siders maksimalistisk, for ikke å si vitalistisk tour de force ... Tore Renberg har bygget et fyrtårn av en bok - en bok som bugner av fristende lesefrukter"

PÅL GERHARD OLSEN, AFTENPOSTEN

"et sant fyrverkeri av en roman ... Renberg holder leseren i et fast grep. Du trekkes ubønnhørlig videre gjennom de 600 sidene - i et forrykende tempo ... Dette er rett og slett en stor roman"

ASBJØRN RINGEN, GUDBRANDSDØLEN DAGNINGEN

"et overflødighetshorn av en fortelling … hylende morsomt og dypt tragisk … En litterær karusell"

ØRJAN NORDHUS KARLSSON, BRABOK.NO

"En knockout av en fortelling ... På 600 sider ruller Renberg ut en fortelling som driver leseren til å overgi seg fullstendig ... Tre tragedier er hovedingrediensene, alt skjer i et rasende tempo i en fantastisk litterær komposisjon som er holdt sammen av en formens mester"

EMIL OTTO SYVERTSEN, FÆDRELANDSVENNEN

"Som ingen andre får Renberg knekte neser og grov umoral til å bli halsbrekkende morsomt og underholdende"

JON ÅGE FISKUM, TRØNDER-AVISA

"Renberg er en av de betydeligste epikerne i norsk samtidslitteratur. Hans evne til å ta et miljø, en tidsånd og et absolutt troverdig persongalleri på pulsen, er av ypperste klasse ... en av høstens aller beste romaner"

FINN STENSTAD, TØNSBERG BLAD

"Stilt opp mot Vi ses i morgen virker det meste av norsk samtidslitteratur som tynt tevann. Sammenlignet med denne romanen ser norske krimforfatteres normalprosa like elegant og smidig ut som det norske landslagets dribleferdigheter i møte med Argentina ... en genreoverskridende spenningsroman, der personene driver handlingen fremover. På den måten minner det faktisk mer om en HBO-serie enn om selvbiografisk litteratur eller krim. Jeg tenkte faktisk på Game of Thrones-skaperen George R.R. Martins fantasy-romaner. Større kompliment er det vanskelig å gi. Men jeg tror Renberg har klart noe enda viktigere: Han beskriver norsk misère anno 2013 - der naving møter nettgambling og småkriminalitet, liksom - på en relevant måte. Tore Renberg har gitt de hittil litterært språkløse et språk. Hatten av"

ASLAK NORE, A-MAGASINET

"Tore Renbergs fortellertalent i full blomstring"

INGVAR AMBJØRNSEN, VG Årets beste bøker 2013

"Tore Renberg må være årets mest potente forfatter, i alle fall litterært sett. Vi ses i morgen er en gnistsprutende kraftpakke av en roman som kaster et forsonlighetens og ømhetens skjær over selv de mest skakkjørte kriminelle individer. I hans Stavanger-univers er det for mye av alt, men overskuddet går til et godt formål - nemlig å gjøre den seriøse romanen til lystlesning"

PÅL GERHARD OLSEN, AFTENPOSTEN Årets beste bøker 2013

"Ingen kriminalroman i tradisjonell forstand, men en fortelling som tar hverdagskriminaliteten til nye høyder. Med et usedvanlig ellevilt persongalleri, og en fortellerglede som får sidene til å vende seg av seg selv"

GEIR RAKVAAG, DAGSAVISEN Årets beste bøker 2013

"Tore Renberg er en strålende forteller. Romanen føyer seg inn i hans store prosjekt om utviklingen av det nye Olje-Norge"

FINN STENSTAD, TØNSBERGS BLAD Årets beste bøker 2013

"Med et skråblikk til det oljerike Stavanger tar forfatteren leseren med på en hektisk og hendelsesrik uke i livene til flere tenåringer, en forlatt familiefar og et dysfunksjonelt ungt par på Madla. Den dramatiske handlingen drives framover i et voldsomt tempo og veksler stadig mellom ulike miljøer. Språkbruken er sterk og for mange lesere sikkert ubehagelig, men samtidig helt nødvendig for å gi et autentisk og troverdig bilde av personene, som tross sine aparte sider skildres med varme og humor"

OLE KALLELID, STAVANGER AFTENBLAD Årets beste bøker 2013

"orgie av litterær og språklig oppfinnsomhet som vi sjelden ser maken til. Det er en imponerende kraft og fart som driver historia i denne romanen framover ... en fabelaktig leseropplevelse. Romanen viser oss hvilken ordkunstner og forfatter Renberg er ... Hele romanen har et driv og et tempo som er imponerende. Komposisjonen er dyktig, kapitlene ikke for lange, detaljer avsløres litt etter litt. Les Tore Renbergs siste. Vi får mye god leseopplevelse for pengene."

STEIN-ARVE MYRBAKK, RANA BLAD

"Tråder trekkes og spinnes, og det er thriller og tempo hele veien. Her er det nok spenning, og løsninger som vi venter på fram mot slutten ... Først og fremst er dette et dystert tivoli av en underholdningsroman, like fullt sier den mye viktig om både mennesket og samfunnet, og ikke minst om kjærlighet. Faktisk. Det er bare å spenne seg fast"

HELGA LILLELAND, VARDEN

«Tore Renberg, en av årets klarest lysende stjerner … Det er en utrolig bra roman. 600 sider kjennes som 200, og ikke for at Renberg gjør det lett for seg. Vi ses i morgen er en teknisk kraftprestasjon. På vital, maksimalistisk prosa veksler romankarakterenes perspektiv i en flettende bevegelse som sakte og sikkert tar oss mot et knockende bra crescendo. Tonen kjennes ny, frisk, fylt av hjertet.»

VICTOR MALM, EXPRESSEN (Sverige), basert på den norske utgaven

"Livsbejaende og varmt innblikk i Stavangers underverden"

MIMIR KRISTJANSSON, KLASSEKAMPEN Årets beste bøker 2013

«Renberg tar kontroll på kontinentet med Vi ses i morgen. En bok som kaller på både latterbrøl og medfølelse … en festlig demonstrasjon av litterært overskudd. Det er fullt trøkk i talespråket … - og det er en egen underfundighet i både persongalleri og hendelser»

JON HELT HAARDER, JYLLANDS-POSTEN 5 av 6 stjerner (Danmark)

«Norske Tore Renberg er tilbake med en grotesk komedie om ulykkelig  emoungdom, småborgelige gangstere og diffuse lengsler. Det er vilt, og det er også vilt morsomt ... Slik har vi det plutselig: Tore Renberg skingrende, men også hjerteskjærende stavangerfangekor for full heavy metal-utblåsning. Det er fantastisk! ... Realistisk? Sikkert ikke veldig, men sinnsykt morsomt, sinnsykt velturnert »

THOMAS THURAH, INFORMATION (Danmark)

«Norske Tore Renberg er vant til å bevege sig i skumringslandet. Her finner han gullet og menneskeligheten i sin nye, praktfulle roman - og man inntar den i store, glupske munnfuller … Hvordan kan det overhodet la seg gjøre å koble to så motstridende univers? Svaret er Tore Renberg. Svaret er en forfatter med et språklig overskudd, en menneskelig fargerikdom, en livgivende sans for fart og tempo og en helt uhemmet hengivelse til de personene som beskrives … Man surfer ubegripelig lett og ubesværet fra den ene situasjonen til den andre. Ikke minst fordi språktonen er så unik og frekk, med slangord i de mest overraskende kombinasjoner … Det er en praktfull bok» 

LISELOTTE WIEMER, KRISTELIGT DAGBLAD (Danmark)

«Den store norske forfatteren Tore Renberg har skrevet en på alle måter god bok …. Det ville vært så lett å skildre dem som stakkarslige mennesker som burde ta seg sammen. Men Tore Renberg klarer å gjøre det stikk motsatte: De tegnes langsomt frem som likeverdige mennesker som er fanget av skjebnen sin fordi de har fått en annerledes start på livet. Og det gjøres med et stort skrivetalent, som fanger meg inn og holder meg fast»

ALT FOR DAMENE, 5 av 6 stjerner (Danmark)

"Uhyggelig bra!"

HEGE SCHØYEN til Stavanger Aftenblad

"eksplosiv ... romanen er veldig engasjerende. Når jeg har begynt å ta meg gjennom kapitlene hans, kan jeg ikke slutte å lese ... Han er en skikkelig forfatter. Han vet hva han driver med ... vil man lese en roman som man ikke kan legge fra seg, som i tillegg byr på presis samfunnsanalyse og litterær finesse, er Vi ses i morgen et godt alternativ"

JONAS THENTE, DAGENS NYHETER (Sverige)

"Et norsk mesterverk ... Det er ikke ofte jeg er klar for å bruke ordet mesterverk, men når det gjelder Renbergs nye og store bok Vi ses i morgen, må jeg bruke det. Det er en roman som inneholder alt ... uimotståelig spennende ... totalt troverdig ... Renberg lar - av prinsipp - kjærligheten råde ... Slik kan også en grim framstilling og speilbilde av livets mørskeste sider i verdens rikeste by føles trøsterik, barmhjertig og håpefull. Jeg synes det er mesterlig gjort"

ANDERS HJARTÉN, VÄRMLANDS FOLKBLAD (Sverige)

"I det hele tatt imponeres jeg av Renbergs grundige håndverk, ikke minst av farten og rytmen i prosaen, hvordan man som leser stadig drives fremover i denne 570 sider tykke boken ... de mange puslebitene former et antall levende mennesker hvis videre skjebne jeg gjerne vil følge"

JOHAN WERKMÄSTER, GÖTEBORGS-POSTEN (Sverige)

«Tore Renbergs romaner er av internasjonal toppklasse ... Vi ses i morgen er en vill, medfølende thriller av ypperste klasse … Samtidig utkommer andre del på norsk, Angrep fra alle kanter, som er akkurat like bra … Det storslagne i Renbergs romanprosjekt er konsentrasjonen, fortetningen, det absolutte fraværet av tilfeldigheter … Fortellerhåndverket, gestaltningen og den rikt idiomatiske dialogen gjør Vi ses i morgen og Angrep fra alle kanter til storartet realistisk romanprosa, ikke bare i det skandinaviske, men til og med i det internasjonale toppsjiktet».

VICTOR MALM, SYDSVENSKAN (Anm. av Vi ses i morgen og Angrep fra alle kanter)

«Renberg er en dyktig forfatter som ikke nøyer seg med en spennende, ja, nesten farseaktig, intrige. Han er også interessert i sine karakterers psykologi  på en måte som gjør romanen overbevisende … Jeg liker faktisk disse menneskene, innser jeg til slutt. Og jeg liker hvordan Tore Renberg meisler frem livene deres, uten skjønnmaling … forbannet oppfriskende»

THERESE ERIKSSON, SVENSKA DAGBLADET (Sverige)

«Det er medrivende, morsomt, drastisk, men også innsiktsfull og rørende, Tore Renberg lykkes midt i kaoset å komme nær alle disse famlende menneskene som har gått seg vill i sivilisasjonens episenter, så fullstendig fattige midt i rikdommen».

JENNY ASCHENBRENNER, SVERIGES RADIO (Sverige)

"Tore Renberg blander tragedie og humor over 572 sider, og fremfor alt: han overrasker …  for meg var Vi ses i morgen høstens første store leseopplevelse»

OLLE LUNDQVIST, NORRAN (Sverige)

«En ny litterær stjerne er født … Det som gjør denne romanen sensasjonell, er språket … den 600-siders lange romanen føles utrolig lettlest og til tider like forførerisk som en storfilm … et vitalt leseventyr som allerede nå får meg til å lengte etter de to kommende bøkene som forlaget Oktober har lovet»

LENA S. KARLSSON, DALA-DEMOKRATEN (Sverige)
  • Handlekurv
Handlekurven din er tom
  • Nyheter

Matias Faldbakken tildelt P2-lytternes romanpris 2019
Matias Faldbakkens kritikerroste roman Vi er fem er tildelt P2-lytternes romanpris 2019. P...

Les mer

Nina Lykkes Full spredning tilbake på 2. plass på bestselgerlista
Denne uken klatrer Nina Lykkes Full spredning. En legeroman fra 5. til 2. plass på Bokhand...

Les mer

Marie Auberts bøker bejubles i Danmark og Sverige
Marie Auberts roman Voksne mennesker (2019) er nå utkommet i Danmark og Sverige til en rek...

Les mer

Øyvind Berg tildelt Gyldendalprisen 2019
Øyvind Berg ble i ettermiddag tildelt Gyldendalprisen 2019 for sitt forfatterskap. Gyldendalprise...

Les mer

Merethe Lindstrøms Fuglenes anatomi til Tyskland
Rettighetene til Merethe Lindstrøms kritikerroste roman Fuglenes anatomi er nå solgt til T...

Les mer ARKIV
  • Nyhetsbrev

Webdesign og publiseringsverktøy fra Netmaking | Powered by eZ Publish